10 tips om je CV te verbeteren

Zelfs bedrijven die claimen dat een CV niet essentieel is, vragen uiteindelijk om jouw CV. Het is het eerste wat jouw potentiële werkgever van jou ziet. Daarom is het belangrijk om een CV te hebben die indruk maakt en opvalt. In dit artikel delen wij 10 waardevolle tips om je CV te verbeteren en werkgevers te overtuigen dat jij de ideale kandidaat bent.

1.       Maak het overzichtelijk

Een goede structuur in jouw CV maakt het gemakkelijk voor werkgevers om alles te scannen. Dat is namelijk wat een werkgever als eerste doet. Is dit niet gemakkelijk, dan kunnen er conclusies getrokken worden die jij niet meer in de hand hebt. Gebruik overzichtelijke koppen en opsommingstekens om de leesbaarheid te vergroten.

2.       Maak je CV gericht op de functie

Pas je CV aan op basis van een specifieke functie waarvoor je solliciteert. Benadruk hierin de vaardigheden, ervaringen en prestaties die relevant zijn voor de gewenste positie. Zo kan een werkgever ook sneller het bruggetje zien naar de functie waar je nu op solliciteert.

3.       Wees beknopt en to the point

Veel bijzaken zorgen voor verwarring. Kleine uitleg van werk is goed, maar vermeld alleen relevante informatie. Over het algemeen is het slim om jouw CV binnen twee pagina’s te houden.

4.       Focus op prestaties

In plaats van de opsomming maken van alleen taken en verantwoordelijkheden, benadruk je prestaties die je hebt geleverd in jouw werkverleden. Gebruikt meetbare resultaten om aan te tonen welke waarde je hebt toegevoegd.

5.       Benadruk je vaardigheden

Waar ben je goed in? Vergeet dit niet in je CV te vermelden. Dit heeft natuurlijk geen directe invloed, maar een werkgever krijgt zo wel een duidelijk beeld van jou als kandidaat. Het maakt je namelijk een beetje extra een persoon, in plaats van een verzameling werkervaring.

6.       Actief schrijven

Schrijf de dingen die je hebt gedaan in actieve vorm. Bijvoorbeeld: Implementatie van softwaresysteem. In plaats van: Ik heb het softwaresysteem geïmplementeerd.

7.       Extra informatie

Voeg extra informatie toe zoals vrijwilligerswerk, nevenactiviteiten, cursussen of talenkennis. Deze informatie kan onderscheidend zijn van andere kandidaten.

8.       Spelling check!

Heel belangrijk. Het is vaak echt een boosdoener als iemand grammaticafouten in het CV heeft staan. Haal het even door de checker en laat iemand anders je CV even lezen om er zeker van te zijn dat het klopt.

9.       Een professioneel template doet wonderen

Als jouw CV eruit ziet alsof jij weet hoe je Cv’s moet maken, dan heb jij meer kans! Heb jij een CV in word uitgetypt met dikke letters als opmaak? Dan is het tijd voor verandering. Op internet kun je verschillende templates vinden die al helemaal klaarstaan voor je!

10.   Houd je CV up to date

Zelfs als je niet actief aan het zoeken bent, is het slim om je CV up to date te houden. Op deze manier heb je minder stress als jouw droombaan ineens voorbij komt.

Door deze 10 tips toe te passen kun jij jouw CV verbeteren, zodat werkgevers overtuigd zijn van jou! Een goede structuur, persoonlijke en overzichtelijke koppen en nadruk op prestaties en relevante vaardigheden, laten zien wat jij in huis hebt! Weet jij niet zeker of jouw CV de show zal stelen? Dan is het tijd om te beginnen!

Kom jij er niet uit? Maak je geen zorgen, wij helpen je verder als je via ons solliciteert. Klik hier om de vacatures te bekijken.

Man met CV in hand