'Gaaf om eindproduct te zien'

Justin Lugten (25) loopt sinds februari 2020 stage bij KS Profiel. Hij studeert Technische Bedrijfskunde op de Haagse Hogeschool. “Ik koos voor dit bedrijf omdat je een fysiek proces ziet hier. Je ziet wat ze maken van ontwerp tot product.” Zijn taak als stagiaire was om te kijken hoe het ombouwproces van de walslijn kon worden verkort. 

Justin Lugten (25) loopt sinds februari 2020 stage bij KS Profiel. Hij studeert Technische Bedrijfskunde op de Haagse Hogeschool. “Ik koos voor dit bedrijf omdat je een fysiek proces ziet hier. Je ziet wat ze maken van ontwerp tot product.” Zijn taak als stagiaire was om te kijken hoe het ombouwproces van de walslijn kon worden verkort. “Dat begon met de walslijn observeren, zelf met operators praten hoe het werkproces gaat en uiteindelijk schreef ik een rapport. Dat was een ontzettend interessante ervaring.”

Minder afval

Justin is nu bezig met zijn afstudeerproject. “Ik onderzoek hoe het afval van een bepaalde walslijn kan worden verminderd. Een walslijn heeft 350 ton afval per jaar en dat is best veel. Dit kost zo’n 350 duizend euro, zo’n 1000 euro per ton om het te laten verwerken. Als dat zou kunnen worden verminderd met de helft, zou dat heel fijn zijn. Het is een hele leuke en uitdagende opdracht om oplossingen te bedenken hoe we dit kunnen aanpakken.”

En na zijn afstuderen? “Ik heb het hier enorm naar mijn zin en KS Profiel is een leuk bedrijf. Ik zou graag aan de slag willen als werkvoorbereider, die baan spreekt mij erg aan!”