Kennis en vaardigheden

Bij KS Works kijken wij naar Kennis en Vaardigheden. Dit houdt in dat wij niet alleen werkervaring meenemen in de overweging om iemand voor te stellen bij onze klanten. Een manager in een fietsenwinkel kan bijvoorbeeld ook projectmanager worden, wij hebben bewijs genoeg. We merken dat sommige opdrachtgevers daar nog wel wat hulp in kunnen gebruiken, in de huidige arbeidsmarkt is dit een lastige situatie daarom leggen wij uit hoe het werkt.

Je kent het wel, je kijkt naar een CV en vraagt je af of deze kandidaat wel geschikt is. Ervaring, maar niet in de juiste branche. Niet de functiebenaming die je zocht. Of misschien wel net één ding mist op het CV. Wij adviseren om dan niet gelijk af te wijzen.

Kennis en vaardigheden belangrijker dan Opleiding en werkervaring?

Wij snappen dat een Engineer zonder tekenprogramma-ervaring een lastige kandidaat is. Maar heeft een projectmanager écht projectmanager nodig op het CV? Wij vinden namelijk van niet. Daarom hebben wij een mooie casus: Tommy!

Tommy is op dit moment een manager bij een fietsenwinkel. Tijdens zijn werk krijgt hij te maken met klanten, klachten, mensen, leveranciers en retouren. Kortom: Hij blust de brandjes. Hij is de spin in het web van het bedrijf, net zoals een projectmanager. Waarom zou hij dit nu niet kunnen dan? Laten we dit even tegenover het werk als projectmanager zetten. Als projectmanager krijg je te maken met klanten, klachten, mensen, leveranciers en retouren en je blust brandjes. Tommy heeft bij zijn vorige werk geleerd de brandjes voor te zijn, aangezien hij front-office is en dus ook meer last heeft van de brandjes die geblust moeten worden. Daarom is Tommy de beste kandidaat als Projectmanager.

Inmiddels werkt Tommy al bijna een jaar bij één van onze opdrachtgevers. En ze zijn nog steeds blij met hem!

Hoe kom je achter de kennis en vaardigheden van een kandidaat?

Om achter kennis en vaardigheden te komen is er maar één methode: Praat met de kandidaat. Wij ervaren steeds vaker dat het gesprek met een kandidaat niet wordt gevoerd. Dit zorgt ervoor dat mensen die het zouden kunnen, niet op de juiste plek komen. Het zorgt er ook voor dat jouw organisatie last heeft van personeelstekort.

Tijdens het gesprek met de kandidaat kun je casussen neerleggen die te maken hebben met de positie die de kandidaat zou bekleden. Kijk naar de reacties en zie de kansen die een kandidaat aanbiedt. Heb je hier moeite mee? Neem dan vooral contact op met Michelle, zij helpt je hier graag bij!

Alleen uitgaan van kennis en vaardigheden?

Natuurlijk pleiten wij voor inzet op basis van kennis en vaardigheden, maar ook daar willen wij realistisch in blijven. In sommige profielen is het echt beter om uit te gaan van opleiding en werkervaring, denk bijvoorbeeld aan het profiel van een engineer of een Software developer. Mocht je geen trainingsprogramma hebben voor deze profielen dan wordt noch de kandidaat noch de organisatie blij van deze samenwerking.

Heb jij een vacature openstaan en ben jij benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan vooral contact met ons op. Wij nemen je mee in het proces.