Nieuwsbrief

Is een nieuwsbrief nieuws? Dat is een goeie, wij vinden in ieder geval van wel! Wij hebben de eerste editie van de nieuwsbrief van KS Industries gepubliceerd en zijn trots op de positieve reacties van de collega's!

Als KS Works weten wij natuurlijk altijd alles (Of ten minste, dat denken wij). Maar dit is niet vanzelfsprekend in een grote club als KS Industries, daarom hebben wij de eerste editie van de Nieuwsbrief gepubliceerd en de reacties waren zeer positief! Wij zijn er zeker van: Die nieuwsbrief is een goede tool om werknemers met elkaar te verbinden!

Interne communicatie is een belangrijk onderdeel in het binden en boeien van personeel. Omdat KS Industries zo ontzettend aan het groeien is, is het niet meer zo makkelijk om iedereen te blijven spreken. Maar zelfs in een groot familiebedrijf willen we toch met elkaar in contact blijven. Daarom hebben we gekozen voor een interne nieuwsbrief, met onder andere punten over de ontwikkeling van het bedrijf maar ook de punten die ontwikkeling van de werknemers laten zien. Wij zijn het er namelijk binnen KS Industries over eens: Werknemers maken het bedrijf.

Nog 5 voordelen van de Nieuwsbrief op een rijtje:

1. Nieuwe medewerkers leren sneller het bedrijf kennen

Als je net nieuw bent en je bent nog een beetje zoekende naar de cultuur van een bedrijf is een nieuwsbrief een goede manier om erachter te komen wat er binnen het bedrijf speelt. Zie je een nieuwsbrief met alleen recepten staan, dan weet je dat je daar niet moet zoeken.

2. Je hoeft elkaar niet iedere keer helemaal bij te praten

Als iemand van afdeling wisselt of een bijzondere positie gaat bekleden, dan kan je daar een stuk over schrijven in de nieuwsbrief. Zo hoeft deze persoon niet iedereen in te lichten.

3. Grote mededelingen kunnen extra worden benadrukt

Bijvoorbeeld als twee afdelingen gaan fuseren, dan kan je dit nogmaals benadrukken in de nieuwsbrief. Let hierbij wel op: Niet iedereen leest de nieuwsbrief dus het is belangrijk dat je dit soort mededelingen ook in persoon communiceert.

4. Het geeft mensen ideeën

Ruimte voor eigen inbreng is een mooi onderdeel van de nieuwsbrief. Zo gaat de nieuwsbrief de medewerkers vertegenwoordigen.

5. Je kunt je waardering naar de medewerkers uitspreken

De allerbelangrijkste! Complimenten aan onze medewerkers, jullie zijn echte toppers! Wie wordt daar nou niet blij van :) ?

Nieuwsbrief artikel KS Works