Gegroeid naar Operator A

Abdulkerim kwam bij KS binnen als Junior Operator en in zeven maanden tijd ontwikkelde hij zich tot Operator A. Iets om trots op te zijn!

"Ik vind het zo'n fijn gevoel dat ik meer verantwoordelijkheid heb gekregen. Dat groeide in de afgelopen tijd en na het zeven maandentraject mocht ik echt zelfstandig aan de wals staan, echt super!"

Abdulkerim volgde net als zijn collega Semih het juniorstraject. In zeven maanden tijd worden ze klaargestoomd tot Operator A. "In die zeven maanden leerde ik echt hoe het moet. Denk aan de lengte van het profiel aanpassen, tekeningen lezen enzovoorts. En nu is het een kwestie van uitvoeren wat ik heb geleerd in die zeven maanden."

Profielen over de hele wereld

"Het gave is dat ik dingen maak die de hele wereld over gaan. Profielen die in Dubai zelfs worden verkocht waar warehouses mee worden gebouwd. Dat wij daar op de achtergrond deel van uitmaken, dat vind ik echt mooi!", vervolgt Abdulkerim. 

De volgende stap is Operator B worden, al ligt dat nog ver voor mij. Wat ik graag nog zou willen leren is hoe die kraan werkt. Van die afstandsbediening begrijp ik nog niet zoveel, maar hoe meer ik zie van hoe andere collega's dat doen, hoe sneller ik het zal begrijpen."

Wat hij het leukste vindt? "Als we de pers gaan ombouwen, als we gaan wisselen. Je bent dan echt aan één stuk door bezig en dat is wel leuk. Het is gewoon een afwisselende baan, waar ik veel van hou!"